Standard fiskalni paket

Standardni paket je paket koji zadovoljava opće zakonske uvjete fiskalizacije i namijenjem je svakom poreznom subjektu koji je obvezan prilagoditi se tim uvjetima i omogućava legalno poslovanje i izdavanje računa.
Standardni paket Bum.hr-a predstavlja kvalitetno programsko rješenje i jednostavan je za upotrebu. Unutar njega se nalaze moduli koji omogućavaju evidenciju tvrtki i poslovnica i ljudi koji su povezani sa tvrtkom te šifrarnik usluga i proizvoda i izdavanje maloprodajnih računa. Ukoliko Vam ne trebaju nikakvi dodatni moduli tada je ovaj paket pravo rješenje za Vas, a ako želite neke dodatne opcije, pogledajte našu ponudu Specijaliziranih paketa ili naručite Paket po vašoj mjeri.

Redovna cijena: 700.00 kn*
Cijena akcijskog specijaliziranog paketa: 444.00 kn**
Naruči standard fiskalni paket

Ušteda:
-37%
256 kn

 

Moduli u fiskalnom paketuModul omogućava preciznu evidenciju jedne ili više blagajni. Kroz jednom definiranu blagajnu (sa valutom u kojoj se prati) može se početi sa upisivanjem uplata i isplata u istu.

Prometi unutar blagajne mogu se vrlo precizno definirati, te time olakšati kasnije pronalaženje ili pregled istih.

Uz svaki promet blagajne moguće je povezati jedan ili više dokumenata.
Dokument može biti:
  • kreiran unutar sustava (kroz intuitivan editor)
  • preuzet iz neke druge aplikacije (Word, Excel, ...)
  • skeniran kroz aplikaciju (npr. skenirana uplatnica ili isplatnica)
Svi dokumenti spremaju se u jedinstvenu bazu dokumenata.Promet blagajne je moguće dodatno kategorizirati (tagirati), te time dodatno definirati tip i vrstu prometa. Time je kasnije moguće brže pronalaziti promete istog ili sličnog tipa ili raditi dodatne analize.

U svakom je trenutku moguć pregledan uvid u blagajnu, ukupan iznos uplata, ukupan iznos isplata, te trenutno stanje u blagajni.

Za potrebnu komunikaciju sa Poreznom upravom brine se modul Fiskalizacija koji na zakonom propisan način odrađuje pozadinsku stranu procesa fiskalizacije.
Zadatak ovog modula je generirati ZKI koji se šalje na potvrdu u Porezu upravu.

Što je to ZKI i čemu služi?
ZKI (zaštitni kod izdavatelja obveznika fiskalizacije) je alfanumerički zapis kojim se potvrđuje veza između obveznika fiskalizacije i izdanog računa. ZKI generira aplikacija, ispisuje ga na račun te dostavlja Poreznoj upravi kao obvezni element računa. Pomoću takvog zapisa moguće je provjeriti valjanost računa ukoliko ne postoji JIR, te služi kao identifikator računa u kombinaciji s drugim podacima.

Drugi važan element fiskalizacije računa je JIR koji dodjeljuje Porezna uprava.

Što je to JIR i čemu služi?
JIR je jedinstveni identifikator računa koji se ispisuje na računu, a putem kojeg svaki kupac može provjeriti je li porez koji on plaća prodavatelju uredno prijavljen.
Ako je fiskalizacija uspješna i odobrena, svaki izdani gotovinski račun će sadržavati „Jedinstveni identifikator računa“ i „Zaštitni kod izdavatelja računa“ (JIR i ZKI).

Odvijanje procesa u ovom modulu odvija se unutar samog sustava, te nije vidljiv korisniku aplikacije. Korisnici aplikacije vide samo rezultat tog procesa, gdje se na samom računu ispisuju potrebni identifikatori pomoću kojih je račun uspješno fiskaliziran u Poreznoj upravi.
 

Modul Fiskalna kasa predstavlja korisničko sučelje u kojem korisnici aplikacije mogu generirati i fiskalizirati račune, te napraviti  potrebne obračune.
Početni ekran je  dizajniran na način da korisnici što jednostavnije i brže mogu kreirati novi račun kako ne bi došlo do pogrešaka i nepotrebnih zastoja.
U ovom modulu moguće je kreirati novi maloprodajni račun (običan ili R1) sa željenim stavkama (proizvodima i uslugama) koje su unesene u aplikaciju. Unesene stavke se mogu mijenjati do trenutka kada se račun zaključa, nakon čega se prelazi u fazu fiskalizacije računa. Prije same fiskalizacije moguće je odrediti vrstu plaćanja te unijeti potrebne podatke ukoliko se radi o R1 računu. Nakon zaključavanja ovih podataka računu se dodjeljuju ZKI i JIR identifikatori nakon čega se račun više ne može mijenjati, te je ispisom računa proveden postupak kreiranja i fiskalizacije računa.
Uz kreiranje računa u ovom modulu moguće je kreirati i obračune koji su propisani zakonom, a to su:
  • Obračun prometa
  • Pregled računa
  • Pregled obračuna po robi
  • Pregled obračuna po računima

Modul Fiskalna kasa namijenjen je djelatnostima koji imaju obvezu fiskalizacije računa putem Porezne uprave i omogućuje potpuno upravljanje računima i vezanim obračunima.